כשאומרים מתי אתה קופץ לקפה זה מביע על הזמנה לאירוח, האירוח לעיתים לוקה בקפה ויותר מכל לוקה במשהו ליד הקפה, המאפה. הרי לבוא לשתות קפה תמיד מלווה בעוד משהו, ולכל שעה של הקפה יש משמעות אחרת.
ההזמנה לקפה היא בעצם הרצון של המזמין לארח את חברו ולפנק אותו בטעמיו הטובים או לשאול אותו לשלומו פנים מול פנים המנהג הזה ידוע ומוכר בכל העולם, גם הכנסת האורחים הייתה המצווה הגדולה בה התברך אברהם אבינו אשר היה ידוע בהכנסת האורחים המלכותית שלו על אף היותו גר באוהל. אברהם היה אפילו שוטף את ידיהם ורגליהם של הבאים שירגישו בבית עד כמה שאפשר. יש לנו סוגי קפה שונים מהטובים ביותר.
קפה ומאפה שיגרום לכם לחזור אלינו
כשאנחנו כיום מארחים אנו לרוב קונים כמה סוגי קפה שיבחר האורח מה הוא אוהב לשתות. האם הוא אוהב קפה שחור, נס קפה כזה או אחר ואולי בכלל תה.
לרוב גם נוציא עוגיות, אם קנינו אז נאמר עליהן דברי שבחים כדי שייקחו מהן ויטעמו, אם השכלנו לעשות ולאפות מבעוד מועד עוגיות או עוגה תמיד נאמר איך העוגה, או טעמת ממנה, אני עשיתי.
כשבאים לקפה יודעים מראש שיוצע כיבוד, לכן כשאנו מגיעים לבית המארח לרוב אנחנו על בטן ריקה, אך מה קורה אם המארח אינו מגיש מטעמים? מכונות אספרסו למשרד לא מסוגלת לעשות קפה טוב כמו שלנו.
יותר לא בא לנו ללכת אליו והקפה מבחינתנו הוא רק קפה אז פחות מתחשק לנו להשקיע ולהזיז עצמנו בכדי לבוא לאותו מארח, לכן חשוב תמיד לשים לב, אם אתם מארחים מישהו, דאגו לו גם לדבר טעים ליד הקפה, איזו עוגייה מתוקה או מלוחה, אולי פרוסת עוגה ואם בכלל אתם רוצים להשקיע שים פיצוחים ומנעמי ידייך.
לשבת בנוחות ולשתות את הקפה שלכם
אם תרצו עוד יותר להשקיע אפילו, הזמינו אותו לארוחה והקפה יהיה הקינוח, אז וודאי יאמרו עליכם ועל האירוח שלכם שהוא אחד מהטובים ביותר שנתקלו בו עד כה ואף ירצו לרצותכם ויעניקו לכם פינוק זהה.
לכן, חשוב להשקיע במה ששמים ליד הקפה, לא רק ההזמנה לקפה היא למטרת הפגישה החברית בין שני מכרים, אלה ההזמנה לקפה היא מעין טסט לאירוח, האם באמת כשאתה מזמין אדם לקפה אתה רוצה לכבדו או שמע למטרת יציאה מידי חובה.
האירוח הוא חלק בלתי נפרד של ההזמנה, כי לבוא לקפה זה נחשב למושג של אירוח, האם אני רוצה לארח כיד המלך או האם אני רוצה לארח רק כי מציקים לי מתי נפגש נו, מתי ניפגש?